18.000 de locuitori din localităţile Odobeşti, Jariştea şi Boloteşti vor beneficia de extinderea sistemului de apă şi canalizare în oraşul Odobeşti, informează Consiliul Judeţean Vrancea.

Potrivit sursei citate, inaugurarea lucrărilor de extindere a sistemului de apă şi canalizare în oraşul Odobeşti a avut loc pe 6 septembrie şi face parte din proiectul regional „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, Judeţul Vrancea” – etapa a II-a.

Valoarea totală a contractului este de 47.935.333 lei (echivalentul a 10.420.724 euro), din care 85% reprezintă fonduri europene, 13% subvenţii de la bugetul de stat şi 2% contribuţia de la bugetul local.

„La Odobeşti va avea loc extinderea staţiei de tratare a apei, va fi reabilitată reţeaua de apă (pe o lungime de 495 de metri) şi va fi extinsă reţeaua de apă (pe o lungime de 4.701 metri), va fi reabilitat un rezervor de înmagazinare; va fi reabilitată reţeaua de canalizare (pe o lungime de 595 metri) şi va fi extinsă reţeaua de canalizare (pe o lungime de 8.950 metri), va fi extinsă staţia de pompare ape uzate şi vor fi extinse conductele de refulare (pe o lungime de 2.530 metri)”, se arată în comunicatul de presă al CJ Vrancea.

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, la care se adaugă 36 luni, perioada de garanţie.

Proiectul regional „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, Judeţul Vrancea” este finanţat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare, perioada de implementare fiind de patru ani, între 2018 – 2022. AGERPRES