Cinci scoli salajene, care au fost afectate de inundatiile din vara anului trecut, urmeaza sa fie reabilitate sau reconstruite printr-un program finantat de PHARE si Guvernul Romaniei.
Mircea Ghiurco, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj, a declarat ca cele cinci unitati scolare au fost stabilite printr-o Hotarare de Guvern si ca, in total, valoarea lucrarilor care vor fi efectuate se ridica la 170.000 de euro. De pe urma proiectului respectiv, intitulat „Reabilitarea si reconstructia unor unitati de invatamant din judetul Salaj, in scopul asigurarii conditiilor optime desfasurarii normale a procesului de invatamant”, vor beneficia 287 de elevi si 24 de cadre didactice. Cele cinci scoli care vor primi bani pentru reparatii sunt cele din localitatile Camar, Plopis, Salatig si Sancraiu Almasului, iar in localitatea Chilioara va fi construita o noua unitate de invatamant.

Vicepresedintele Mircea Ghiurco a mai spus ca a fost deja semnat contractul de finantare cu Consiliul Judetean si ca in prezent se lucreaza la elaborarea documentatiei necesare pentru organizarea licitatiei care va desemna firmele de proiectare si executie. El a adaugat ca licitatia va fi organizata in cursul acestei luni si ca, potrivit proiectului, lucrarile de executie vor trebui incheiate in cel mult 15 luni de la semnarea contractului.