Primăria Oradea a anunţat că au fost aprobate, pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 17 proiecte depuse în valoare totală de peste 56 de milioane de euro, pentru achiziţii de tramvaie, staţii de încărcare, reabilitare unităţi şcolare şi blocuri de locuit.

Potrivit unui comunicat al primăriei, proiectele vizează achiziţionarea a şapte tramvaie noi şi 45 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziţionat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi, fiind inaugurată şi o linie nouă de tramvai.

Au mai fost aprobate proiectele privind reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice pentru 12 unităţi de învăţământ, colegii, licee, şcoli gimnaziale şi creşe.

Tot prin fonduri PNRR va fi reabilitat şi bazinul acoperit Crişul, valoarea proiectului fiind de aproape 10 milioane de lei, cu TVA inclus.

Alte proiecte care au obţinut finanţare prin PNRR se referă la reabilitarea termică a 23 blocuri care se află în zona bulevardului Dimitrie Cantemir. Valoarea totală a lucrărilor pentru aceste proiecte se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

„Soluţiile vizează în principal lucrări de creştere a eficienţei energetice. Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a faţadelor, a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde, precum şi lucrări de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Primăria Oradea a depus aceste proiecte, în valoare exactă de 56.783.769,42 euro, cu TVA inclus, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI), o structură a primăriei în care a lucrat şi actualul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş. AGERPRES