Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a demarat incepand cu acest an „Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”.
Programul se adreseaza in mod direct autoritatilor administratiei publice locale si in mod indirect locuitorilor intregii comunitati, al carei consiliu local a inaintat cererea de finantare.

Termenul final pana la care administratiile locale au putut depune proiecte de construire sau reabilitare a spatiilor verzi a fost 15 august 2007. Astfel, pana la aceasta data au fost depuse la MMDD 150 proiecte. In acest moment se desfasoara etapa de analiza si evaluare a proiectelor depuse, urmand ca pe 1 septembrie sa fie anuntate proiectele castigatoare. Totodata, va fi elaborata si o Hotarare de Guvern in vederea finantarii proiectelor aprobate de catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Prin Programul National de Imbunatatire a Calitatii Mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, se urmareste cresterea suprafetelor spatiilor verzi pe cap de locuitor si apropierea de standardele europene. Pentru derularea acestuia, in anul 2007 Guvernul aloca 25.000.000 lei, urmand ca Programul sa se desfasoare pe durata a trei ani, cu posibilitatea prelungirii.