14 comune şi un municipiu din județul Vaslui nu au încă viceprimari, la o lună şi jumătate de la alegerile locale

primar_generica_mic.jpgUn număr de 14 comune din judeţul Vaslui şi municipiul Bârlad nu au încă viceprimari aleşi, cu toate că a trecut mai bine de o lună şi jumătate de la alegerile locale. Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a declarat că situaţia nu este normală şi şi-a exprimat speranţa ca partidele să găsească o cale de înţelegere, pentru ca funcţiile vacante de viceprimari să fie ocupate în cel mai scurt timp.

“În unele unităţi administrative-teritoriale, au fost scoruri strânse între formaţiunile politice, negocierile pentru stabilirea viceprimarilor continuă şi sper ca acest lucru să se rezolve. Prin întârzierea alegerii viceprimarilor, actul administrativ nu este afectat, dar localităţile au nevoie de primari şi viceprimari, pentru că de aceea au fost înfiinţate aceste funcţii. Firesc este ca o primărie să fie condusă de primar şi de viceprimar”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu.

Comunele în care nu au fost încă desemnaţi viceprimarii sunt: Băceşti, Costeşti, Cozmeşti, Creţeşti, Dăneşti, Epureni, Micleşti, Perieni, Pogana, Poieneşti, Pungeşti, Tanacu, Tătărăni şi Văleni.

O situaţie specială se înregistrează şi la Consiliul Judeţean Vaslui, unde unul dintre posturile de vicepreşedinte al instituţiei este încă neocupată. În două rânduri, consilierii au votat împotriva candidatului propus de ALDE pentru această funcţie. CJ Vaslui este condus de social-democratul Dumitru Buzatu, iar una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte este ocupată de colegul de partid al acestuia, Ciprian Trifan. AGERPRES