132 de noi locuinţe ANL, predate Primăriei Oradea

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), Andrei Ţurcanu, a participat la predarea protocolului privind preluarea de către Primăria Oradea a 132 de noi locuinţe construite în şase scări de bloc de către Primăria Oradea.

“Sperăm ca aceste locuinţe să fie exploatate într-un mod corespunzător, tinerii să se bucure de ele şi Moş Crăciun să vină în locuinţă nouă aici la Oradea. Această investiţie a costat aproximativ 16.500.000 lei, inclusiv TVA. Ea s-a desfăşurat pe parcursul a 24 de luni şi astăzi suntem mândri că putem în an centenar să recepţionăm şi să predăm municipiului Oradea aceste unităţi locative”, a spus Andrei Ţurcanu, directorul ANL.

Blocurile ANL de pe str. Balogh István au şase scări şi un număr total de 132 de unităţi locative, cu garsoniere şi apartamente. Fiecare scară dispune de 22 de apartamente, din care 15 cu 2 camere, de aproximativ 50-52 mp, 6 cu o cameră şi un apartament cu 3 camere de aproximativ 70 mp. Fiecare scară este prevăzută cu un ascensor pentru 4 persoane. La intrarea în bloc a fost realizată o rampă pentru persoanele cu handicap locomotor.

Viceprimarul Florin Birta a precizat că săptămâna viitoare vor fi semnate contractele cu cei care se vor muta în aceste blocuri, pentru a putea să-şi încheie contractele de termoficare, cu Compania de Apă, cu Electrica etc., iar după 1 decembrie apartamentele vor putea fi locuite. AGERPRES