Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie nr. 8 Brasov si Biroul Electoral Municipal au validat candidaturile pentru sefia Consiliului Judetean, pentru functia de primar si listele pentru Consiliul Local si Judetean. Pentru fotoliul de primar al Brasovului candideaza 13 persoane din partea partidelor politice, iar pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean sunt 11 candidaturi validate.
Partidele care si-au desemnat candidatii pentru fotoliul de primar sunt: PSD, PD-L, PNL,
PRM, PC, UDMR, PNTCD, Forumul Democrat al Germanilor, PNG-CD, Partidul Popular si al Protectiei Sociale, Partidul Civic Maghiar, Partidul Republican, Partidul Popular Roman. Desi la inceputul lunii martie, Vasile Bran isi anuntase candidatura la fotoliul de primar ca independent a renuntat si s-a inscris pe lista consilierilor locali ai PNL.

Pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean si-au desemnat candidati PSD, PD-L, PNG-CD, PRM, PNTCD, PC, PNL, PIN, Forumul Democrat al Germanilor, Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman.

In randul candidatilor pentru functia de primar si pentru cea de presedinte al Consiliului Judetean candideaza si femei. PNL a nominalizat pentru functia de primar pe senatoarea Carmen Tanasescu, iar Partidul Republican pe Ciubotaru Elena. La Consiliul Judetean intre cei 11 candidati se afla si Costas Cristiana Iuliana din partea PIN.

In ceea ce priveste listele pentru consilieri judeteni si locali, partidele au asezat pe primele locuri cele mai cunoscute nume din partid dupa principiul „cel mai bun trage lista”. Dintre actualii parlamentari de Brasov, doi senatori, Otilian Neagoe (PSD), Nicolae Iorga (PRM) si deputatul PD-L Dumitru Puchianu candideaza pentru sefia Consiliului Judetean, iar la fotoliul de primar senatorul liberal Carmen Tanasescu.