Din cei 39 de primari PSD, cati erau dupa alegerile din 2004, 12 au plecat pana in prezent din organizatia bihoreana, trecand la PD sau PNL.
Ultimul caz de migratie este al primarului din comuna Buntesti, Sorin Degau, care trecut la PD Bihor. Acesta a declarat ca pleaca din PSD cu strangere de inima, dar fara remuscari, deoarece un primar trebuie sa faca si administratie, nu numai politica. Or, sub acest aspect a primit mai mult ajutor de la democrati decat de la organizatia proprie. Degau devine astfel al doisprezecelea primar din judet care dezerteaza din Opozitie.

Liderii PSD Bihor au afirmat in urma cu aproape doua saptamani, la sedinta Consiliului Judetean al PSD Bihor, ca sunt informati asupra intentiilor unor primari de a parasi barca PSD in favoarea Aliantei. Trist este pentru presedintele filialei PSD, Mihai Bar, faptul ca pleaca unii care au fost sustinuti personal de acesta, sau de fostul partid de guvernamant, la alegerile locale din iunie 2004.
In urma alegerilor din 2004, PSD a obtinut 39 de posturi de primari, ulterior in aceasta formatiune inscriindu-se alti sapte edili, provenind fie din PUR, fie din PRM sau independenti.