Ministrul agriculturii Dacian Ciolos i-a informat pe prefectii prezenti la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) ca 100 de proiecte SAPARD derulate de consiliile locale risca sa fie reziliate din cauza intarzierilor inregistrate in realizarea lucrarilor de infrastructura.
Ministrul internelor, Cristian David, s-a intilnit cu prefectii din tara, una dintre temele reuniunii fiind implementarea programelor finantate din fonduri europene. Ulterior, prefectii au discutat si cu ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, atat despre derularea fondurilor SAPARD, cat si despre fondurile de dezvoltare rurala alocate Romaniei.

„I-am informat pe prefecti ca exista 100 de proiecte SAPARD care risca sa fie reziliate din cauza intarzierilor. Este vorba de 40 de proiecte de infrastructura si de 60 de proiecte pentru drumuri forestiere, toate acestea fiind derulate de consiliile locale”, a declarat ministrul agriculturii Dacian Ciolos. De asemenea, potrivit lui Ciolos, prefectii au fost informati despre oportunitatea fondurilor europene de dezvoltare rurala, pentru care se vor putea depune proiecte dupa aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).