Un număr de 100 de noi locuinţe ANL vor fi realizate la Zalău de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), acestea urmând să se adauge celor 228 existe în prezent în municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit datelor prezentate de viceprimarul Zalăului, Fazakas Nicolae, administraţia locală a primit în 2016 1.839 de cereri pentru închirierea de locuinţe ANL, însă în final au fost depuse numai 148 de dosare, un număr de 107 persoane fiind declarate eligibile pentru a putea primi în chirie un apartament de acest tip.

Primăria Zalău a atribuit în 2016 un total de 16 unităţi locative, 91 de persoane fiind actualmente pe lista de aşteptare în vederea primirii unei locuinţe ANL.

În prezent, în Zalău există 15 blocuri ANL cu un total de 228 locuinţe, însă CNI urmează a realiza alte 100 locuinţe, pe un teren pus la dispoziţie de către municipalitate, urmând să fie asigurate şi utilităţile necesare.

Fazakas Nicolae a subliniat faptul că, deoarece terenul pe care se construiesc locuinţele a fost donat de către Armată, 40% din apartamente vor reveni militarilor, numai diferenţa de 60 de locuinţe urmând să rămână la dispoziţia administraţiei locale.

Construcţia noilor locuinţe ANL va începe, cel mai probabil, în acest an, a adăugat sursa citată. AGERPRES