Consiliul Judeţean Galaţi va investi aproximativ 100 de milioane de euro în cadrul unui amplu proiect de modernizare a infrastructurii de irigaţii, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în prima etapă, vor putea fi irigate circa 15.000 de hectare din localităţile Drăgăneşti, Barcea, Iveşti, Lieşti şi o parte din Cudalbi, iar în cea de-a doua etapă alte 13.000 de hectare din Matca, Cudalbi şi Valea Mărului.

„Este o investiţie extrem de importantă pentru agricultura gălăţeană, mai ales în noul context internaţional, în care specialiştii avertizează o posibilă criză alimentară. Acest proiect de aproape 100 de milioane de euro va duce în mod cert la creşterea producţiei agricole din judeţ şi la crearea de noi locuri de muncă. Se vor construi staţii de pompare a apei din barajul Movileni, precum şi toată infrastructura necesară pentru a iriga mii de hectare de teren agricol. Cheltuielile vor fi reduse cu mai bine de jumătate, pierderile vor fi zero, iar apa va ajunge la rădăcina plantei în aproximativ 12 ore”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Proiectul are deja studiul de fezabilitate realizat, are două etape majore de implementare şi este finanţat prin Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii. AGERPRES