Zone verzi amenajate la Oradea din veniturile rezultate prin gestionarea deşeurilor din Cluj-Napoca

bolojan ilie.jpgPrimarul Ilie Bolojan a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că deşeurile menajere şi stradale din Cluj-Napoca nu vor mai fi depozitate începând din această zi în deponeul ecologic din Oradea, după ce acestea au fost prelucrate în ultimele trei luni de către societatea Eco Bihor.

Primarul a apreciat că, dând dovadă de responsabilitate socială, firma a reinvestit în municipiu veniturile suplimentare realizate în urma prelucrării acestor deşeuri, aceste fonduri fiind utilizate pentru dezvoltarea unor zone verzi. Totalul acestor investiţii ale Eco Bihor se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

Până în prezent a fost realizată zona verde de lângă un complex comercial, prin amenajarea gazonului şi a sistemului de irigaţii lângă linia de tramvai. În perioada următoare, vor mai fi realizate şi trei complexe de aparate de fitness în aer liber – în Parcul Brătianu, pe malul drept al Crişului Repede şi în Parcul Seleuş, fiecare dintre ele cuprinzând pavaj de cauciuc, borduri şi echipamente street-fitness. De asemenea, se va realiza, până la sfârşitul lunii noiembrie, un aliniament de gard viu pe Şoseaua Borşului, între şosea şi linia de tramvai, pe partea dreaptă, la ieşirea din Oradea.

Bolojan a mai anunţat că un alt obiectiv realizat împreună cu firma ce gestionează deponeul, dar şi cu fonduri de la bugetul primăriei, este amenajarea unui parc nou în Oradea, Parcul Octavian Goga, care este aproape finalizat, urmând să fie inaugurat săptămâna viitoare. Valoarea totală a lucrărilor este de 724.583 de lei din bugetul local, plus suma de 186.796 lei de la firma Eco Bihor.

Deşeurile menajere ale clujenilor vor fi depozitate în următorii doi ani pe o rampă temporară amenajată de Primăria Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că rampa temporară este situată în vecinătatea fostei rampe de la Pata Rât. “Contractul cu Primăria Oradea, unde erau transportate deşeurile menajere colectate la nivelul municipiului Cluj-Napoca, a fost încheiat până în 15 octombrie, astfel încât, începând de vineri, 16 octombrie, acestea vor fi depozitate pe o rampă temporară amenajată de Primărie”, a menţionat Emil Boc.

Din data de 26 iunie, platforma temporară de stocare a deşeurilor care deservea Clujul şi care se află la Pata Rât, la marginea oraşului Cluj-Napoca, a fost închisă definitiv. Între timp, gunoiul din Cluj-Napoca a fost transportat la Alba Iulia şi la Oradea. AGERPRES