Zona Metropolitana Craiova prinde contur

Municipalitatea din Banie a demarat procedurile pentru infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana Craiova”.

Prin infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana Craiova”, municipiul poate beneficia de o parte din fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltare urbana, in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 – poli urbani de crestere.

Statutul si actul constitutiv ale asociatiei vor fi supuse aprobarii Consiliului Local municipal pe 27 noiembrie, urmand ca, in cazul avizarii, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana Craiova” sa fie inregistrata in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor.

Zona metropolitana Craiova este un proiect de infiintare a unei zone cu numele Noua Craiova care ar cuprinde municipiul Craiova si alte 10 localitati: Podari, Isalnita, Simnicu de Sus, Ghercesti, Pielesti, Breasta, Malu Mare, Bucovat, Mischii si Carcea. Populatia zonei metropolitane este de aproximativ 370.000 locuitori si o suprafata de 550,13 km2 (2006). Pana acum au decis sa se alature Craiovei in asociatie comunele Breasta, Mischii, Ghercesti, Simnicu de Sud si Pielesti.