Ziua Universală a Iei, marcată la Colegiul Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman

Colegiul Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman a primit vizita unor elevi și profesori ai Liceului Teoretic Ștefan Vodă din orașul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, oraș ”prieten” cu Romanul încă din anul 2013. Echipa Colegiului a organizat o ”șezătoare” cu ii, pentru a marca Ziua Universală a Iei, manifestare înscrisă în Calendarul de Evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

La eveniment au participat reprezentanți ai ISJ Neamț, ai Clubului Elevilor, ai Seminarului Teologic Episcop Melchisedec, precum și reprezentanți ai autorității publice locale. În cadul manifestării, au evoluat formații artistice din orașul Ștefan Vodă și din municipiul Roman, în timp ce elevii și profesorii celor două unități de învățământ au cusut împreună o ie, prezentată la sfârșitul șezătorii pe scena sălii de festivități a Colegiului Tehnic Miron Costin.

În cadrul Turneului Muzical ”România în sărbătoare”, ansamblul de dansuri romașcan Plai Moldovenesc, aparținând Casei de Cultură Roman, a evoluat pe scena din Piața Roman Vodă, prezentând un program artistic dedicat sărbătorii iei tradiționale.