Vizită la Moinești a consulului general al României la Odessa

La finele lunii iunie a avut loc vizita la Primăria municipiului Moinești a delegației ucrainene condusă de consulului general al României la Odessa, Dr. Emil Rapcea.

Vizita a fost prilejuită de manifestările culturale comune Folclorul și prietenia România -Ucraina organizate în cele două stațiuni balneare din zona MONTPESA, Târgu Ocna și Slănic-Moldova, dar și de relațiile bilaterale deja stabilite, în urmă cu un an, cu municipiul Moinești.

Pe lângă discuțiile purtate cu Primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru, în prezența consilierului ministrului de externe al Ucrainei, Excelența Sa Dr. Emil Rapcea și-a exprimat dorința de a participa la momentul de deschidere oficială a manifestărilor Zilele medicale ale municipiului Moinești, eveniment de înaltă ținută care s-a desfășurat timp de trei zile în municipiul băcăuan.

“Considerăm că dezvoltarea unor relații bilaterale cu regiuni precum Odessa, în domenii ca turism, cultură, economie, nu poate fi decât favorabilă zonei noastre”, a declarat primarul Valentin Vieru.