Victor Ponta: “Eu văd în continuare o gestionare a spitalelor de către autorităţile locale”

ponta_2014_buna.jpgPremierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au inaugurat sâmbătă clădirea modernizată a Policlinicii Vechi din municipiul Satu Mare, imobil din 1968 care nu a fost supus unor reparaţii capitale niciodată.

“Eu văd în continuare o gestionare a spitalelor de către autorităţile locale, în cele mai multe dintre soluţii este o soluţie mai bună decât supercentralizarea care a existat înainte. Există însă o obligaţie din partea Guvernului ca acolo unde apar în special probleme din trecut să sprijinim, sau, de asemenea, acolo unde e vorba de investiţii. Vreau să felicit conducerea Spitalului Judeţean şi Consiliul Judeţean pentru faptul că au reuşit să finalizeze această investiţie la care şi Guvernul a contribuit cu cât mai era nevoie”, a declarat premierul Victor Ponta.

El a adăugat că Guvernul va investi în continuare în infrastructura medicală, anunţând, totodată, că a aprobat plata unor arierate vechi pe care le avea Spitalul Judeţean Satu Mare. “Am alocat săptămâna aceasta în şedinţa de guvern suma necesară pentru plata unor datorii ale Spitalului Judeţean, 16 milioane de lei care veneau din trecut şi care bineînţeles ar fi împiedicat tot timpul desfăşurarea unor activităţi normale în Spitalul Judeţean”, a spus Victor Ponta.

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Erica Venemozer, a afirmat că prin această inaugurare se pune în folosinţă o clădire la standarde europene. “În ultimii ani s-au făcut investiţii majore în sistemul de sănătate sătmărean, investiţii ce nu s-ar fi realizat fără alocarea de fonduri substanţiale din partea Guvernului şi Consiliului Judeţean. Sunt fericită că începând cu ziua de azi ambulatoriul de specialitate, sau Policlinica Veche, devine Policlinica Nouă”, a spus Erica Venemozer. Lucrările de modernizare a Policlinicii Vechi au început în februarie 2012 şi au costat 6,5 milioane lei, având loc reparaţii capitale. AGERPRES