Viceprimarul municipiului Slatina, Dan Bălăşescu, a demisionat din funcţie

balasescu_dan.jpgUnul dintre viceprimarii municipiului Slatina, Dan Bălăşescu, a demisionat marţi din funcţie, argumentând că are nevoie de mai mult timp pentru activitatea politică din cadrul organizaţiei judeţene PDL şi nu s-ar mai fi putut ocupa corespunzător de administraţie.
Viceprimarul demisionar nu a renunţat şi la funcţia de consilier local PDL în Consiliul Local Slatina şi îşi va păstra mandatul de ales local. Anunţul demisiei a fost făcut de Bălăşescu în cadrul unei şedinţe a CL Slatina, for care a fost de acord ca fotoliul de viceprimar rămas vacant să nu mai fie ocupat de o altă persoană până la organizarea de noi alegeri locale, în luna iunie.

Viceprimarul rămas în funcţie, Ana Anghel (PDL), a declarat în şedinţa CL că nu consideră necesară alegerea unui nou viceprimar pentru următoarele trei luni şi că va face faţă responsabilităţilor sporite ce-i revin după plecarea colegului său, deoarece perioada rămasă până la viitoarele alegeri este foarte scurtă. Consilierii partidelor din Opoziţie au fost de acord cu propunerea Anei Anghel şi Slatina va avea pentru următoarele trei luni doar un viceprimar.

Bălăşescu este secretar general al PDL Olt şi a anunţat că în lunile următoare îşi va dedica timpul activităţii politice, pentru organizarea campaniei electorale pentru alegerile locale. El a fost ales consilier local şi viceprimar în Slatina în 2008, an în care a renunţat la funcţia de director al unui cotidian local pentru a intra în administraţie. În 2010, Bălăşescu a fost ales în funcţia de secretar general al PDL Olt şi este una dintre cele mai importante voci ale partidului în plan local. AGERPRES