Viceprimarul municipiului Deva a fost propus pentru schimbarea din funcţie

Viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareş (PSRO), ar putea fi schimbat din funcţie în şedinţa ordinară a Consiliului Local programată pentru miercuri, 17 ianuarie, potrivit unui proiect de hotărâre în care i se reproşează faptul că a coordonat deficitar activitatea Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărie Municipală (SPIGM). Proiectul a fost făcut public de către Primăria Deva, o dată cu ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local ce va avea loc săptămâna viitoare.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre este primarul Florin Oancea (PNL), în document făcându-se referire la concluziile unui audit efectuat la SPIGM Deva de către Corpul de control al primarului, pentru activitatea derulată de acest serviciu public pe parcursul anului trecut.

“În urma controlului efectuat, a fost întocmit de către Serviciul de control un raport nefavorabil asupra activităţii desfăşurate de Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărie Municipală Deva în anul 2017, serviciu coordonat de viceprimar”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Viceprimarul Răzvan Mareş nu a putut fi contactat pentru exprimarea unui punct de vedere în ceea ce priveşte proiectul de hotărâre care îl vizează direct. El a ocupat funcţia de viceprimar din 24 iunie 2016. Primarul Florin Oancea a anunţat pe 10 ianuarie că mai multe servicii descentralizate ale Primăriei Deva vor face obiectul verificărilor Corpului de control şi că un prim audit a fost efectuat la SPIGM. Verificările au avut loc în contextul în care fostul director al SPIGM Deva şi-a prezentat demisia din funcţie, începând cu data de 1 ianuarie, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean a solicitat acestui serviciu mai multe documente legate de activitatea desfăşurată în ultima perioadă, a arătat edilul local.

“Ca primar, am solicitat funcţionarilor din primărie să respecte mai multe direcţii: ordine, disciplină, corectitudine. Am încredere în colegii mei. Dacă se va demonstra că au greşit, vor plăti. Inclusiv eu, pentru că decontul primarului va fi în anul 2020 (la alegeri, n.r.)”, a arătat primarul municipiului Deva.

Potrivit acestuia, Corpul de control al primarului va mai efectua verificări la serviciul care se ocupă de administrarea Cetăţii Deva şi la Complexul de piscine acoperite Aqualand. AGERPRES