Viceprimarul de Galati este impotriva legalizarii prostitutiei si drogurilor

Viceprimarul municipiului Galati, Nicusor Ciumacenco, s-a declarat, miercuri, impotriva propunerii comisiei prezidentiale privind legalizarea prostitutiei si a dezincriminarii consumului de droguri.

“Am inteles ca se pune problema ca si in cartiere sa montam aparate cu seringi de unica folosinta pentru a nu se putea transmite anumite boli. Parerea mea este ca sunt doua lucruri care exista: si prostitutia si consumul de droguri. Nici nu stiu care este mai grav. Eu nu cred ca este pe agenda cetateanului sa legalizam prostitutia si consumul de droguri. Cred chiar ca avem suficiente probleme la nivel de societate, incat sa mai venim cu aceste cirese pe tort”, a declarat viceprimarul.

In opinia acestuia, aceasta propunere este una menita sa atraga voturile tinerilor. “Eu sunt impotriva. Nu cred ca este normal. Cred ca este o dorinta a presedintelui Traian Basescu de a atrage electoratul tanar de partea lui”, a mai spus Ciumacenco. Concluzionand, Nicusor Ciumacenco a declarat ca nu este momentul pentru legalizarea prostitutiei si a dezincriminarii consumului de droguri. “Cred ca vom exarceba fenomenul consumului de droguri daca se va intampla asa ceva. In ceea ce priveste prostitutia, nu cred ca e momentul sa discutam acum despre acest lucru. Sunt tari in care se intampla asa ceva cum e Olanda, dar acolo e alta mentalitate. Noi riscam sa scapam de sub control si prostitutia si drogurile”, a spus Ciumacenco.

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania a prezentat public marti, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, un raport de analiza. Printre recomandarile comisiei se numara si legalizarea sexului comercial, dar nu si a intermediarilor de servicii sexuale, pentru a avea astfel un control asupra bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, dezincriminarea consumului de droguri, dar nu si a traficului, este o alta propunere a comisiei prezidentiale, cu scopul de a aduce la suprafata consumatorii si de a limita consumul de droguri. AGERPRES