Viceprimarul Clujului propune trecerea Politiei municipiului la Primarie

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, propune trecerea Politiei municipiului la Primarie. Popa a declarat ca prin aceasta propunere se urmareste delimitarea clara a atributiilor actualei Politii Romane de cele ale viitoarei Politii Locale.
“Politia municipiului ar trebui sa treaca in subordinea Primariei, iar Politia judeteana si departamentele care tin strict de serviciile care vizeaza infractiuni grave – politia judiciara, economica si combaterea crimei organizate – sa ramana in componenta Politiei statale romane. Fac aceasta propunere pentru ca mi se pare mult mai simplu si mai ieftin sa treci in subordinea administratiei localeun corp politienesc profesionist care se ocupe de ordinea publica si de circulatie, decat sa transformi niste gardieni publici in politisti profesionisti. Este absurd sa ai structuri de politie gata pregatite si dotate si sa nu faci o schimbare in subordinea ei”, a spus Adrian Popa.

Potrivit acestuia, avantajele ar fi, pe de-o parte, eficientizarea Politiei Locale, iar pe de alta parte, exercitarea unui control mai bun asupra activitatii Politiei, care nu se va mai face dintr-un minister aflat la sute de kilometri distanta, seful Politiei raspunzand direct in fata Consiliului Local. Propunerea a fost facuta ca urmare a concluziilor trase din desfasurarea la Cluj-Napoca a proiectului pilot de formare a Politiei Primariei.