Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş spune că primăriile din judeţ vor beneficia de 90 milioane euro prin PNDL

zetea_gabriel.jpgPrimăriile din judeţul Maramureş vor beneficia începând din acest an de 90 milioane euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), începând din acest an, fiind cel mai important program de finanţare pentru autorităţile locale ale judeţului, arată un comunicat al PSD Maramureş.

Finanţările au ca obiect reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale, construcţia şi extinderea reţelelor de canalizare şi aducţiune de apă, construcţia de poduri noi, modernizări şi reabilitări de şcoli şi grădiniţe. Alocaţiile bugetului de stat vizează perioada 2015 – 2018, timp în care cele 120 de proiecte aparţinând unui număr de 60 de unităţi administrativ-teritoriale din Maramureş trebuie să fie finalizate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea care deţine şi funcţie de preşedinte al PSD Maramureş, a declarat că valoarea contractelor PNDL semnate în cursul săptămânii trecute de către autorităţile locale, depăşeşte ca sumă cele mai mari proiecte ale judeţului Maramureş finanţate din fonduri europene, fie că vorbim de depozitul ecologic sau de proiectul Vital de apă şi canal.

“Comunităţile maramureşene beneficiază efectiv de aceste fonduri fără a avea alocări anuale, aşa cum era în trecut. MDRAP finanţează lucrările efectuate şi recepţionate fără a avea vreo limită anuală de finanţare. Se finanţează în acest fel întregul proiect al oricărei comunităţi. Vorbim de aproape 367 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, bani disponibili pentru finanţarea tuturor obiectivelor de investiţii, indiferent de stadiul lucrărilor, de valoarea finanţată până în acest moment sau de culoarea politică a primarului. Toate obiectivele de investiţii au asigurată finanţarea până la recepţia finală”, a declarat Gabriel Zetea. AGERPRES