Vicepreşedintele CJ Maramureş, Lucian Morar, a demsionat şi se reîntoarce la postul de primar în Ulmeni

Lucian Morar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Lucian Morar, şi-a înregistrat demisia din forul judeţean, el urmând să preia funcţia de primar al oraşului Ulmeni, funcţie câştigată în urma alegerilor parţiale din 11 iunie 2017. Acesta a precizat că se va reîntoarce la conducerea primăriei oraşului Ulmeni, post pe care l-a abandonat în iunie 2016 pentru a ocupa funcţia de consilier judeţean, ulterior acesta fiind ales, în urma negocierilor politice, vicepreşedinte al CJ Maramureş.

Pe toată durata scurtului său mandat, Morar a declarat public în repetate rânduri că a fost marginalizat de preşedintele CJ şi nu i-au fost atribuite responsabilităţi pe măsura capacităţii sale. ” A fost experienţă interesantă (…) dar consider că mai am foarte multe de făcut pentru Ulmeni“, a spus Lucian Morar.

Fostul vicepreşedinte al CJ Maramureş a mai deţinut trei mandate de primar în oraşul Ulmeni, în urma scrutinurilor electorale din anii 2008, 2012 şi 2016. El este preşedintele organizaţiei judeţene a PMP.

Lucian Morar a mai precizat că postul de vicepreşedinte CJ rămas vacant ar putea fi ocupat în cel mult două luni de zile, cel mai probabil de unul dintre consilierii judeţeni al PMP, fapt stabilit în urma protocolului politic semnat cu PSD în anul 2016, după rezultatul alegerilor locale. Cel mai probabil propunerea pentru funcţia respectivă va fi consilierul judeţean PMP George Moldovan.

Preşedintele CJ Maramureş este social-democratul Gabriel Zetea, iar cel de al doilea vicepreşedinte, reprezentantul alianţei electorale Coaliţia pentru Baia Mare, Doru Dăncuş. AGERPRES