Vicepresedintele CJ Braila sustine ca managementul ISJ este prost

moisescu-niculina.jpgVicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, sustine ca la Inspectoratul Scolar Judetean managementul este unul prost, in conditiile in care, la inceput de an scolar, nu este cunoscuta situatia unitatilor de invatamant din judet.
Niculina Moisescu a precizat ca, in acest an, nu a primit date despre situatia unitatilor de invatamant in prag de nou an scolar, motiv pentru care le-a cerut angajatilor CJ sa culeaga informatii direct din teren, macar pentru gradinitele din judet. “Daca intrebati Inspectoratul Scolar care este situatia gradinitelor, vedeti ce raspuns primiti, apoi veniti la noi ca sa va dam situatia reala. Cei de la inspectorat nu stiu cu ce se mananca aceasta activitate, managementul este prost, dar nimeni nu vrea sa inteleaga”, a declarat Moisescu.

Vicepresedintele CJ a mai spus ca putinele date pe care le are in legatura cu pregatirea scolilor pentru inceputul de an sunt obtinute de la primarii care au primit fonduri pentru lucrari de consolidare si au cerut ajutor pentru redactarea proiectelor in vederea organizarii licitatiilor. Potrivit unei situatii prezentate de seful ISJ, Lilliana Tudoran, din cele 350 de unitati de invatamant existente in judetul Braila, doar 86 sunt autorizate, 54 sunt in curs de autorizare, 212 nu au inca astfel de documente, iar 100 nu vor obtine autorizatii sanitare, deoarece nu au apa potabila.