Vaslui: proiect al primariei, blocat de prefect

Prefectul de Vaslui, Paul Toderica, a blocat derularea proiectului “Centrul de Afaceri Tutova Barlad”, in valoare de cinci milioane de euro, deoarece Primaria Barlad, beneficiarul investitiei, a inceput lucrarile fara sa aiba autorizatie de constructie.
Decizia prefectului de Vaslui a fost luata in urma sesizarilor primarului comunei Zorleni, pe teritoriul careia se va construi Centrul de Afaceri Tutova, care a reclamat ca lucrarile au inceput fara a i se cere acordul. “Din discutiile purtate atat cu reprezentantii celor doua primarii, cat si cu Inspectoratul in Constructii al judetului Vaslui, s-a constatat ca sunt unele acte in neregula de care vinovata se face municipalitatea barladeana. Cu alte cuvinte, constructia a inceput ilegal. De aceea, pentru a se continua investitia, Primaria Barlad trebuie sa-si indeplineasca sarcinile ce-i revin. Doar asa vom debloca lucrarile”, a declarat prefectul de Vaslui, Paul Toderica.

Consiliul Judetean Vaslui are nevoie de avizul de principiu al primarului de Zorleni intrucat pe teritoriul acestei comune urmeaza sa fie construit centrul de afaceri, apoi, dupa obtinerea acestui aviz, urmeaza sa se elibereze autorizatia de constructie proprietarului.