Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Râmnicu Vâlcea va lua locul primarului Mircia Gutău

Funcţia de primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi ocupată de unul dintre cei doi viceprimari, Romeo Rădulescu sau Eusebiu Veţeleanu, decizie care va fi luată în urma unei şedinţe a Consiliului Local, a declarat, miercuri, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.
“Prefectura Vâlcea va primi sentinţa în cazul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea. După aceea mandatul domnului Gutău fiind considerat încheiat, funcţia de primar devine vacantă şi va fi ocupată de unul dintre viceprimari, urmând ca în termen de 90 de zile să se organizeze alegeri”, a spus prefectul.

Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu sunt membrii PD-L. La alegerile locale din 2008, PD-L a obţinut funcţiile de primar, viceprimari, dar şi 16 consilieri locali dintr-un total de 23.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi viceprimarul Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Apel Constanţa a respins, în aprilie 2009, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în procesul edililor municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la luare de mită. AGERPRES