Unul din parcurile municipiului Râmnicu Vâlcea va primi numele lui Antonio Copetti

Municipalitatea Râmnicu Vâlcea desfăşoară o campanie de personalizare a principalelor spaţii publice, valorificând, în acelaşi timp, personalităţi ale istoriei locale.
Cea mai recentă iniţiativă în acest sens o reprezintă denumirea parcului din imediata vecinătate a sediului Teatrului “Anton Pann” şi a Casei de Cultură a Sindicatelor după numele arhitectului Antonio Coppeti, italian stabilit în Vâlcea în 1898 care, prin firma sa de antreprenoriat, şi-a adus contribuţia la dezvoltarea edilitară a Râmnicului acelor vremi.

A fost implicat, printre altele, în ridicarea clădirii actualului Colegiu Naţional “Alexandru Lahovari” şi a sediului de atunci a seminarului teologic – actualul Colegiu Naţional “Mircea cel Bătrân”, a lucrat la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare iar numele său se regăseşte printre cel al antreprenorilor monumentului dedicat domnitorului Constantin Brâncoveanu şi amplasat în faţa sediului Primăriei municipiului.

În acelaşi timp, Antonio Copetti este bunicul cunoscutului compozitor, interpret şi realizator de emisiuni TV Horia Moculescu, născut în Râmnicu Vâlcea şi deţinător al titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 43/2007 pentru contribuţia adusă la dezvoltarea muzicii uşoare româneşti, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Numele parcului “Antonio Copetti” – parc ce a fost realizat de administraţia locală municipală în anul 2009, în paralel cu finalizarea noului sediu al Teatrului “Anton Pann” – va fi menţionat pe o placă informativă ce urmează să fie amplasată la intrarea de pe bulevardul Tudor Vladimirescu în acest spaţiu.