Un nou centru pentru copiii cu dizabilităţi a fost inaugurat în sectorul 4

piedone_centru_social.jpgUn nou centru pentru copiii cu dizabilităţi, construit din fonduri europene, a fost inaugurat de edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, miercuri, în zona Apărătorii Patriei. De serviciile centrului de 447 mp situat în incinta Centrului de zi şi recuperare “Harap Alb” vor beneficia copii cu deficienţe fizice şi afecţiuni ortopedice, autism şi note autiste, tulburări de comportament, epilepsie, tetrapareză spastică şi întârziere mintală.

“Au fost înfiinţate câteva servicii noi, deoarece numărul beneficiarilor în ultimul timp a fost foarte mare, adică mai precis al copiilor cu dizabilităţi. Se impunea dezvoltarea acestor servicii, mai ales pentru recuperare şi tratament. Avem serviciul de balneo-fizio-terapie, încă o sală de kinetoterapie, masaj şi încă o sală de logopedie. În ceea ce priveşte personalul suntem deficitari. În primul rând aici vom avea nevoie de personal de specialitate”, a declarat reprezentanta centrului, dr. Mariana Vasilescu, cu prilejul inaugurării centrului.

Ea a precizat că la serviciile centrului apelează 80 de copii şi că extinderea sa cu încă un corp de clădire vizează creşterea numărului de beneficiari cu 20%.

“Pe bugetul pe 2014 să prindem la modificarea organigramei personalul necesar pentru funcţionarea noului centru, dar până atunci vom lucra cu vechiul personal (…) Vom deschide la capacitate maximă acest centru după 15 februarie, odată cu aprobarea bugetului pe 2014”, a spus la rândul său primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Implementarea proiectului a vizat îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sociale şi a sistemului de servicii sociale pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală pentru asigurarea de suport activ şi sprijin profesionist acestor categorii vulnerabile. Centrul a fost realizat cu ajutorul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiţia are o valoare totală eligibilă de 2.159.384,11 de lei, din care finanţarea nerambursabilă e de 2.116.196,43 de lei. AGERPRES