Un bloc de garsoniere dezafectat va fi preluat de Primaria Drobeta-Turnu Severin

Prefectul judetului Mehedinti, Ion Matu, a inceput demersurile pentru preluarea prin transfer, de catre Primaria Drobeta-Turnu Severin, a unui bloc de garsoniere dezafectat, situat in centrul localitatii, care apartine Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit acestuia, cele 38 de unitati locative aflate in acest bloc administrat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, se afla intr-o accentuata stare de degradare.

In ultimii zece ani, din cauza lipsei de fonduri, la bloc nu s-a executat nicio lucrare de intretinere sau de reabilitare. “Pentru preluarea cladirii in patrimoniul administratiei publice locale, vom promova un proiect de Hotarare de Guvern. Odata intrat in gestiunea primariei, se vor identifica mai usor bani pentru renovare si pentru consolidarea structurii”, a precizat Matu.

In ceea ce priveste destinatia care i se va da blocului respectiv, prefectul nu exclude posibilitatea ca in unele spatii sa functioneze cateva institutii de cultura, iar altele sa fie transformate in apartamente pentru actorii teatrului care a luat fiinta la Drobeta-Turnu Severin.