Trei premii obţinute de Instituţia Prefectului Harghita în ultimele două săptămâni, pentru proiecte derulate în acest an

Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita a obţinut, în ultimele două săptămâni, trei premii în cadrul a două evenimente dedicate profesioniştilor din administraţia publică, fiind recompensată pentru proiecte derulate în acest an, în parteneriat cu alte instituţii şi asociaţii, a declarat prefectul Jean-Adrian Andrei.

Pe 25 octombrie Instituţia Prefectului a fost premiată la Gala Administraţie.ro, care a avut loc la Poiana Braşov, pentru proiectul “România 100-Respect Armatei României”, în cadrul căruia au fost dăruite 100 de însemne tricolore, cusute în şezătoare, vânătorilor de munte care pleacă în teatrele de operaţii.

Proiectul a fost derulat de Asociaţia pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog Harghita, în parteneriat cu grupul “Şezătoare la Miercurea Ciuc”, Instituţia Prefectului şi Brigada de Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

“Instituţia Prefectului Harghita a fost nominalizată şi premiată a patra oară, în ultimii 5 ani, la Gala Administraţie.ro. pentru activitate şi proiecte depuse. Acest premiu ne face o mare onoare, dar în acelaşi timp, ne obligă să continuăm proiectele şi inovaţia în administraţia publică, să continuăm să fim o echipă, pentru că, atunci când traseul e bine stabilit, rezultatele vor apărea negreşit”, a afirmat prefectul Harghitei.

El a precizat că instituţia pe care o conduce a obţinut şi locul II în cadrul Conferinţei Internaţionale Inovaţie şi calitate în sectorul public organizată la Sâmbăta de Sus de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, la secţiunea Investiţii inteligente în dezvoltarea resurselor umane, cu proiectul “Carte frumoasa cinste cui te-a scris”.

În cadrul acestui proiect, derulat în parteneriat cu Instituţia Prefectului, de 16 ani, aproximativ 350 de elevi şi 50 de profesori din şcolile cu predare în limba maghiară din Harghita, dar şi din judeţele învecinate, participă la un concurs de competenţe lingvistice în limba română. Proiectul se adresează doar minorităţilor şi este unic, reprezentând un exerciţiu lingvistic ce se desfăşoară în afara orelor de clasă în condiţiile în care, de cele mai multe ori, aceste ore reprezintă cadrul unic de utilizare a limbii române pentru elevii maghiari.

De asemenea, tot în cadrul conferinţei internaţionale de la Sâmbăta de Sus, Instituţia Prefectului a obţinut şi un premiu special, pentru proiectul “România 100-Respect Armatei României”, dedicat militarilor care pleacă în teatrele de operaţii şi misiunile de menţinerea a păcii.

“Câştigarea acestei distincţii de către Instituţia Prefectului Judeţul Harghita în cadrul celei mai prestigioase competiţii de bune practici, cu privire la proiectele din administraţia publică din România, confirmă încă o dată, profesionalismul echipei de proiecte din cadrul instituţiei noastre şi preocuparea permanenta pentru creşterea calităţii serviciilor publice oferite comunităţii. Un aspect demn de apreciat sunt parteneriatele de succes cu asociaţiile partenere în derularea acestor proiecte, aici vreau să amintesc şi să mulţumesc Asociaţiei pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog (ASCA) – Filiala Judeţului Harghita, Asociaţiei Comunitară Româneşti din Miercurea Ciuc şi Fundaţiei Márton Áron”, a declarat Bogdan Ţifrea, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului.

Instituţia Prefectului Judeţul Harghita a mai obţinut, de-a lungul anilor, în cadrul Conferinţei Internaţionale Inovaţie şi calitate în sectorul public, locul I, în 2008 şi 2014, respectiv locul II în anul 2017. AGERPRES