Teatrul de Nord şi Filarmonica din Satu Mare trec în administrarea Primăriei

Teatrul de Nord şi Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” trec din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare în administrarea Consiliului Local Satu Mare, pentru ca administraţia judeţeană să se încadreze în limitele maxime de angajaţi stabilite de Guvern.

Preşedintele CJ Sau Mare, Csehi Arpad, şi primarul Iuliu Ilyes au anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că astfel nu se vor face disponibilizări în rândul celor două importante instituţii de cultură. CJ are 554 de angajaţi, iar numărul maxim este de 437, astfel că, după trecerea celor 200 de angajaţi de la Teatru şi Filarmonică, se va încadra în limitele legale.

Totodată, Primăria Satu Mare are 280 de angajaţi care intră în limitele Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 şi s-ar mai încadra încă 320 de persoane. După acest transfer ambele instituţii se vor încadra în limitele impuse. Cele două instituţii vor fi transferate de la judeţ împreună cu sumele necesare funcţionării până la finalul anului, urmând ca în baza protocolului care va fi semnat să se asigure şi surse de finanţare pentru anii următori. Csehi Arpad a criticat ordonanţa Guvernului spunând că ar fi trebuit să se ţină cont de specificul unor regiuni, adică acolo unde există instituţii de cultură şi în limba maghiară să fie prevăzute cu 5% mai multe posturi. AGERPRES