Taxă pentru camioanele ce traversează municipiul Satu Mare

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a adoptat în şedinţa de joi un regulament privind traficul greu pe raza municipiului, care prevede introducerea unei taxe atât pentru camioanele care fac aprovizionare cât şi pentru cele care tranzitează oraşul.

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că s-a adoptat un model similar cu cel care funcţionează în Oradea. “Acest regulament s-a făcut împreună cu transportatorii, şi are scopul de a aduce o mai mare rigurozitate. Prin acest regulament am identificat zonele şi străzile cu capacitate portantă potrivită pentru trafic greu. În rest vor putea să meargă doar dacă vor plăti taxe. Taxele încep de la 20 de lei/zi pentru transportul ocazional şi sunt gândite în aşa fel încât pe un an de zile costurile pe zi sunt extrem de mici”, a declarat Marcela Papici.

Potrivit acesteia, s-a încercat protejarea locurilor de parcare şi aprovizionarea magazinelor în anumite intervale orare. “Cei care traversează oraşul sunt obligaţi să plătească. Le indicăm rute, vor exista protocoale cu benzinăriile de la marginea oraşului de unde îşi vor cumpăra un permis de traversare a oraşului. Şoferii, mai ales străinii, ştiu că peste tot se practică acest sistem de autorizare, cu sau fără taxă”, a precizat viceprimarul.

Sistemul va fi implementat din 1 iunie, în cazul nerespectării prevederilor amenzile fiind cuprinse între 100 şi 1.500 de lei. AGERPRES