Taxa de oportunitate a Consiliului Local Tulcea a fost suspendata

Taxa de oportunitate aprobata consilierii locali din orasul Tulcea a fost atacata in contencios administrativ de Prefectura judetului, pana la emiterea unei hotarari judecatoresti ea fiind astfel suspendata.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca, in opinia sa, taxa de oportunitate care, potrivit hotararii Consiliului local al municipiului, se percepe firmelor din alte judete care au puncte de lucru in orasul Tulcea este ilegala.

“Timp de aproape doua saptamani am purtat corespondenta cu Primaria municipiului Tulcea pe tema taxei de oportunitate, iar vineri am decis atacarea acesteia in contencios administrativ, pentru ca este ilegala din punctul nostru de vedere. Astfel, pana la pronuntarea instantei, taxa se suspenda”, a declarat prefectul Chirica Lefter.

Consiliul local a instituit aceasta taxa de oportunitate, potrivit hotararii luate de legislativ, veniturile incasate in urma perceperii noului bir urmand sa fie destinate sustinerii activitatii echipei de fotbal Delta Tulcea.

Mentionam ca aceasta este cea de-a doua taxa atacata in contencios administrativ de catre Prefectura judetului de la inceputul anului. O alta hotarare atacata in contencios administrativ de Prefectura este cea a conducerii Spitalului Judetean de Urgenta care a impus plata unei taxe de 5 lei de catre persoanele care doresc sa isi viziteze rudele internate in unitate in afara orelor de program.