Suceava este primul judeţ din România cu o strategie de dezvoltare interculturală

Suceava este singurul judeţ din România care are o strategie de dezvoltare interculturală, a declarat presei, vineri, Bogdan Popescu, PR manager în cadrul Intercoolt.
Popescu a explicat că această strategie a fost conturată de un grup de tineri membri ai comunităţilor etnice din judeţ în cadrul proiectului ”Diversitatea face Diferenţa”, implementat de Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune şi cofinanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Strategia de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava a fost iniţiată de Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – Intercoolt – în cadrul a două ateliere susţinute de experţi în domeniu şi validată prin mai multe evenimente de consultare publică inedite organizate în judeţ de la începutul lunii noiembrie, în cafenele publice şi biblioteci vii.
Participanţii din cadrul acestor evenimente, suceveni de toate vârstele şi din toate domeniile au identificat obstacole, oportunităţi şi soluţii pentru proiectele elaborate de tineri pe cele patru domenii de intervenţie ale strategiei, respectiv comunicare interculturală şi voluntariat, educaţie, participare publică şi antreprenoriat.

În opinia coordonatorilor proiectului, dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună şi de a pune în valoare diferenţele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de iniţiative care să vina în întâmpinarea nevoilor comunităţilor din judeţul Suceava.AGERPRES