Subprefectul Sucevei vrea sa rezolve problema terenurilor acoperite de luciu de apa

Subprefectul judetului Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat ca proprietarii terenurilor de sub luciul de apa trebuie sa opteze fie pentru reconstituirea drepturilor pe alte amplasamente fie pentru despagubiri.
In acest sens, el a convocat la sediul Prefecturii toti primarii localitatilor unde se intalnesc astfel de situatii, pentru a-i informa pe cetateni. Satenii din 11 localitati sucevene revendica cateva sute de hectare de teren acoperit de luciu de apa, locatii care se afla in administrarea Companiei Nationale de Piscultura si Agentiei Domeniilor Statului.

“Am convocat primarii ca sa-i informeze corect pe proprietari”, a spus Baisanu, care a mai adaugat ca, in felul acesta, vrea sa rezolve odata pentru totdeauna revendicarile de 16 ani ale oamenilor care detin titluri de proprietate pe suprafete de iazuri din localitatile Granicesti, Radaseni, Moara, Lamaseni si Preutesti.

Cum legislatia in vigoare nu permite acest lucru, cetatenii in cauza vor primi ori terenuri in alta parte, ori despagubiri. Baisanu sustine ca pamant in compensatie poate da Agentia Domeniilor Statului, care are o rezerva de 1.200 de hectare. Legea nu permite, insa, improprietarirea cu teren de sub fundurile iazurilor. In schimb, proprietarii care detin titluri de proprietate pentru astfel de suprafete pot primi teren in alta parte sau despagubiri.