Subprefectul de Brasov a mediat conflictele aparute la Primaria Predeal

nita_emil.jpgSubprefectul judetului Brasov, Emil Nita, s-a deplasat marti la Predeal pentru a media conflictele dintre primarul, viceprimarul si consilierii locali din acest oras. La reuniunea care a avut loc la sediul administratiei locale au participat cei doi sefi ai Primariei Predeal, precum si toti alesii locali.

“Faptul ca toti cei abilitati sa reprezinte aceasta comunitate au ales sa fie prezenti la sedinta, cu toate ca intre administratia locala si Institutia Prefectului nu exista o relatie de subordonare, dovedeste ca inteleg cu totii ca actul administrativ nu trebuie sa fie afectat de optiunile politice si de animozitatile personale. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale si sper ca pe viitor vor actiona in beneficiul localitatii si locuitorilor acesteia. Am vrut sa le reamintesc ca au o obligatie morala fata de cei care i-au desemnat pentru aceste functii”, a precizat subprefectul.

Emil Nita a mentionat ca in urma discutiilor purtate cu toate partile implicate in conflict au fost stabilite o serie de masuri menite sa detensioneze situatia si sa asigure o functionare optima a administratiei locale: “Participantii au cerut sa se numeasca un consilier juridic care sa ii indrume pe consilieri si sa participe la redactarea proiectelor de hotarare pe care doresc sa le promoveze in plen. Acest consilier va avea si obligatia de a verifica daca toate proiectele supuse dezbaterii CL au trecut prin comisiile de specialitate si daca au viza de legalitate a secretarului”.

O alta masura ce va fi adoptata in urma discutiilor purtate se refera la realizarea unui flux de comunicare corect si transparent de la executiv la forul deliberativ local si invers. “Am decis, de asemenea, ca toate sedintele de plen sa fie supervizate de juristul Prefecturii Brasov care se ocupa de aceasta localitate, care va verifica daca proiectele incluse pe ordinea de zi intrunesc conditiile legale si daca s-au respectat normele privind modul de convocare a CL”, a explicat subprefectul.

O ultima directie de actiune se refera la promovarea de catre conducerea Institutiei Prefectului Judetul Brasov a unui proiect de modificare a Legii administratiei publice locale, astfel incat sa se elimine posibilele interpretari cu privire modul in care sunt validati consilierii locali si la pierderea calitatii de ales in momentul in care consilierului i se retrage sprijinul politic de catre formatiunea care l-a promovat pe liste la alegeri.

“In ceea ce ii priveste pe primar si viceprimar, am stabilit ca in aceasta saptamana sa vina cu un punct de vedere comun cu privire la proiectele importante pe care le au in vedere pentru comunitate. Consider ca in administratia locala din Predeal sunt oameni de calitate, cu experienta atat in administratie, cat si in viata sociala si politica si ca aceasta intalnire poate conduce la o schimbare de atitudine in folosul cetateanului”, a concluzionat Emil Nita.