Standul Tinutului Secuiesc s-a bucurat de succes la Targul de turism

tinut_secuiesc_stand.jpgStandul Tinutul Secuiesc din cadrul targului de turism Romexpo 2009 a avut succes inca din prima zi. Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, candidatul UDMR la presedintie, deputat de Harghita Kelemen Hunor, si presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, au evidentiat importanta colaborarii dintre cele doua judete, respectiv oportunitatea oferita de amenajarea unui stand comun in cadrul targului.

Designul standului a fost apreciat si de ministrul Elena Udrea, care a efectuat o vizita scurta dupa deschiderea oficiala a targului. Aceasta a admirat ulcioarele de lut si a fost incantata de prezenta omului de zapada. De asemenea, a apreciat efortul depus de judetele secuiesti pentru dezvoltarea turismului.

La conferinta de presa in fata standului presedintele Consiliul Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat: ”dupa foarte multi ani am ajuns la stadiul in care nu doar vorbim de dezvoltarea Tinutului Secuiesc, ci prin efort comun pe planul dezvoltarii turistice si pastrarea traditiilor, in sfarsit in cele doua judete au inceput sa se vada rezultate pozitive.” Potrivit presedintelui CJ Harghita, atuul cel mai important este ospitalitatea, dar suntem avantajati si de preturile relativ moderate, specialitatile culinare si sortimentul larg de bauturi, iar ca atractie a amintit, ca in judetele Harghita, Covasna si Mures sunt mult mai multe obiective turistice si spatii de cazare decat in judetele vecine.

Referindu-se la un exemplu vazut la targ, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor a declarat: ”Daca exista promovarea turismului Bucovinei, Tarii Hategului, Tarii Oasului, de ce nu ar fi viabila si promovarea turismului din Tinutul Secuiesc?”. ”Colaboram la realizarea brandului ”Tinutul Secuiesc” de mai bine de un an” – a subliniat Tamas Sandor. Cele doua judete incearca sa sincronizeze si sa canalizeze proiectele economice, de dezvoltare, turistice, politice si culturale. ”De ce suntem diferiti noi, cei din Tinutul Secuiesc? Prima data as dori sa subliniez faptul ca avem cel mai curat aer din Romania, si traim in cel mai sanatos mediu, si asta nu spunem doar noi, ci o confirma si datele stiintifice. Sa nu uitam nici faptul ca aproape jumatate din apa minerala imbuteliata provine din regiunea noastra, si la noi se gasesc cele mai multe mofete cu emanatii naturale. De asemenea in ultima perioada turismul rural a inceput sa prinda viata, si de asemenea turismul de sanatate si tratament practicat in statiunile balneoclimatice din judet” – a enumerat domnul Tamás Sándor cateva dintre potentialele turistice ale Tinutului Secuiesc.