Sprijin financiar din bugetul CJ Teleorman pentru municipalitatea din Turnu Măgurele

Suma de 1.000.000 de lei a fost alocată joi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman în vederea acoperirii unei părţi a cheltuielilor cu agentul termic pentru populaţia racordată la sistemul centralizat de încălzire, dar şi pentru unităţi sanitare şi de învăţământ.

În cadrul şedinţei extraordinare a CJ Teleorman, preşedintele acestei instituţii publice, Liviu Dragnea, a declarat că “populaţia din Turnu Măgurele se confruntă cu mari dificultăţi economice”, în localitatea din sudul judeţului numărul şomerilor crescând semnificativ pe parcursul anului trecut. “Dacă nu vom acorda acest sprijin financiar există riscul ca furnizorul de gaze să întrerupă alimentarea sistemului centralizat de termoficare”, a afirmat şeful CJ Teleorman.

Hotărârea CJ privind ajutorarea CL Turnu Măgurele a fost luată în condiţiile în care patru consilieri ai PDL s-au abţinut de la vot, iar altul a fost împotriva acestui demers financiar. În aceeaşi şedinţă, CJ a aprobat utilizarea unei sume de 243.000 de lei din excedentul bugetar înregistrat la 31 decembrie 2011 pentru finanţarea unor cheltuieli ale Secţiunii de Dezvoltare a bugetului principalei instituţii a administraţiei publice din Teleorman în acest an. Banii proveniţi din excedentul bugetar se vor folosi pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii “Reabilitarea DJ 611, limita judeţului Giurgiu – Gratia – Sârbeni – limita judeţului Dâmboviţa”. AGERPRES