Sorin Frunzăverde a depus jurământul de preşedinte al CJ Caraş-Severin

frunzaverde_sorin_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, consideră că după alegerile locale, în România se va putea vorbi despre un alt tip de viaţă administrativă şi o atitudine civilizată între politicieni.

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ din Reşiţa a găzduit, joi, ceremonialul depunerii jurământului de către preşedintele ales şi validat al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, după alegerile din iunie 2012.

În discursul de învestire, el a declarat că aceste alegeri locale pun capăt unei atitudini de violenţă verbală la nivelul clasei politice, stare care s-a generat şi la nivelul populaţiei.

Frunzăverde a adăugat că de acum se va putea vorbi de un alt tip de viaţă administrativă. Acest limbaj, care a pornit încă din 1998, şi s-a păstrat până astăzi, a adus România aici, consideră Sorin Frunzăverde. În plus, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, aceste alegeri locale vor genera şi alegerile parlamentare din toamna acestui an.

‘Alegerile locale din acest an au fost marcate de construcţia politică începută în martie, aici, în Caraş-Severin, şi continuate apoi la nivel naţional, o construcţie politică ce a generat schimbarea Guvernului şi construirea unei alte majorităţi parlamentare. Cred că a fost o serie de evenimente care nu pot să se excludă unul pe celălalt din viaţa politică românească. Un Parlament care începe să-şi recapete funcţiunile, cu adevărat, care să redevină instituţia fundamentală a statului democratic, un Parlament care, printr-o serie de legi readuce viaţa românească la democraţie. Această vară aduce, din nefericire, şi o serie de momente tragice, pe care nu credeam că le vom trăi vreodată’, a afirmat Sorin Frunzăverde. Potrivit acestuia, alegerile locale prefigurează, însă, şi toamna electorală românească, pentru că această victorie, pe de o parte în legislativ, pe de alta, electorală, a Uniunii Social Liberale, risipesc orice dubii în legătură cu formaţiunea politică ce va câştiga alegerile din toamnă. Sorin Frunzăverde susţine că România asistă acum şi la sfârşitul unei perioade de violenţă politică în limbajul folosit.

‘S-a insinuat, undeva prin 1997-1998, dar care s-a consacrat ca practică politică pentru reprezentanţii clasei politice de prin 2002 şi până în zilele noastre. Acestă atitudine cvasipermanentă între politicieni nu a adus decât rău României. Vrajba politică a produs haosul administrativ şi chiar a generat acest stat poliţienesc de care am tot vorbit şi, evident, reaua guvernare în perioada ultimilor ani, cu repercusiuni dramatice în viaţa românilor. De acum, politicienii trebuie să îşi respecte competitorul politic, adversarul politic. Trebuie să învăţăm, încet-încet, să guvernăm cu opoziţia, iar opoziţia să colaboreze cu puterea. Sigur, cu păreri diferite, dar manifestându-se civilizat’, a mai afirmat Sorin Frunzăverde.

Depunerea jurământului s-a făcut în prezenţa prefectului judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a preşedintelui Tribunalului Caraş-Severin, Rustin Ciasc, a Preasfinţiei Sale Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a altor invitaţi. AGERPRES