Soluţia pentru finalizarea centurii ocolitoare a Zalăului va fi stabilită până la mijlocul lunii iunie

Autorităţile locale estimează, în urma întâlnirii de marţi, cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, că o soluţie finală privind centura ocolitoare a municipiului Zalău, proiect care trenează din 2010, va fi stabilită până la mijlocul lunii viitoare. Proiectul s-a blocat în urmă cu aproximativ 8 ani, deoarece traseul şoselei ocolitoare trece prin apropierea unui poligon militar.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, s-a întâlnit, la sediul instituţiei, cu şeful Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), generalul de brigadă Gheorghe Soare, reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj şi proiectanţi din cadrul companiei Search Corporation, în vederea prezentării de soluţii privind traseul centurii ocolitoare.

Potrivi unui comunicat de presă dat publicităţii marţi, de primăria Zalău, în cadrul discuţiei, reprezentanţilor MApN le-a fost prezentat traseul identificat şi stabilit în cadrul unei şedinţe anterioare ca fiind optim pentru continuarea centurii ocolitoare a municipiului, varianta fiind agreată de minister. Lungimea tronsonului este de aproximativ 5 km, iar traseul este în bună parte pe domeniul public.

În perioada următoare, reprezentanţii MApN urmează să depună dosarul cu soluţii tehnice din zona aferentă Poligonului Aghireş, timp în care proiectantul înaintează demersurile în vederea finalizării studiului de fezabilitate, menţionează sursa citată.

“În urma şedinţei de astăzi suntem cu un pas mai aproape de realizarea unei investiţii importante, necesare şi urgente pentru cetăţenii municipiului Zalău. În cursul săptămânii viitoare, MApN va da un acord de principiu proiectantului pentru execuţia documentaţiei, iar până în 15 iunie 2018 se va stabili soluţia finală. Agrearea unui traseu de către cei implicaţi ne oferă certitudinea că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Problema tronsonului doi al şoselei ocolitoare a Zalăului persistă din 2010, atunci când, printr-o investiţie a Primăriei Municipiului Zalău, cu co-finanţare prin Programul PHARE, a fost finalizat primul tronson, cu o lungime totală de 9,6 km, însă poligonul militar situat în apropiere a împedicat finalizarea celei de-a doua porţiuni a centurii rutiere. AGERPRES