Şoferii pot plăti parcarea în municipiul Sibiu cu carduri contactless şi telefonul mobil

Şoferii pot achita contravaloarea parcării în municipiul Sibiu şi cu carduri contactless şi telefonul mobil.

“Serviciul de Administrare a Domeniului Public a finalizat săptămâna trecută instalarea dispozitivelor de citire a cardurilor contactless şi a celor de plată cu telefonul mobil prin sistemul NFC pe 37 de automate de plată a parcării situate în centrul istoric şi în zona pieţei agro-alimentare Cibin. Restul de automate achiziţionate în perioada 2016-2018, au fost prevăzute cu astfel de dispozitive din fabricaţie astfel că, în prezent, toate automatele de plată a parcării în Sibiu oferă următoarele posibilităţi de plată: cash, cu monede sau bancnote, cu cardul clasic, prin inserarea acestuia în cititor cu cardul, prin sistem contactless, cu telefonul mobil, prin sistemul NFC, prin apropierea telefonului de cititor”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Din decembrie 2018, şoferii pot plăti parcarea şi prin aplicaţia pentru mobil PARCARE SIBIU, descărcabilă gratuit din Google Play sau App Store. Prin intermediul acesteia se poate face plata parcării cu cardul bancar, prin SMS sau prin credit preplătit. Aceasta oferă inclusiv posibilitatea obţinerii abonamentului de parcare în format electronic, făcându-se şi plata prin aceeaşi aplicaţie.

“De la intrarea în operare a aplicaţiei şi până în prezent aceasta a fost utilizată pentru un număr de 21.346 plăţi/operaţiuni”, potrivit Primăriei Sibiu. AGERPRES