Societatea de turism a Consiliului Județean Brăila a fost dizolvată

Societatea de turism a Consiliului Judeţean Brăila, SC Rocreativ Trade SRL, înfiinţată în urmă cu trei ani, a fost dizolvată, prin votul membrilor AGA, pentru că nu şi-a îndeplinit obiectivul principal de activitate şi a înregistrat pierderi mari.

Directorul “Rocreativ”, Reliana Bogdan, a prezentat în şedinţa AGA raportul de activitate, în care a recunoscut că societatea nu şi-a îndeplinit obiectivul principal de activitate al firmei, motiv pentru care consilierul judeţean Simona Drăghincescu (PND) a propus dizolvarea acesteia, ceea ce s-a şi întâmplat.

Consiliul Judeţean a înfiinţat o societate comercială care are un capital social de 500.000 de lei, din care a cheltuit 247.425 lei, ca să nu se întâmple nimic. Doamna director a spus singură în raportul de activitate că obiectul de activitate al societăţii nu s-a putut îndeplini şi, din punct de vedere al Legii 31, societatea trebuie dizolvată“, a declarat Drăghincescu.

Preşedintele CJ Brăila, Iulian Chirac, le-a solicitat consilierilor judeţeni ca, în următoarea şedinţă de CJ, să voteze înfiinţarea unui Serviciu de Utilitate Publică, care să preia activitatea “Rocreativ”.

“Părerea mea este că s-a plecat prost din start cu această societate. Am început cu promovarea turistică, în loc să începem cu comerţul. Trebuia întâi să aducem bani, după aceea să facem promovare. Noi am început invers, am cheltuit banii, dar comerţul era zero. După o analiză concretă contabilă, s-ar putea ca aceasta să fie profitabilă după zece ani. Adică să mai cheltuim nişte bani, ca să ajungem cu societatea pe zero. Nu putem ţine un SRL doar pentru promovare turistică”, a spus Chiriac.

Consiliul Judeţean Brăila a aprobat, în noiembrie 2013, înfiinţarea unei societăţi cu capital integral de stat, care să promoveze activitatea turistică a judeţului şi să gestioneze imobilele aflate în proprietatea judeţului, printre care se află hotelurile Tineret şi Sport, Casa Agronomului, Palatul Administrativ, Sala Polivalentă şi Tabăra Blasova.

SC Rocreativ Trade SRL a avut ca obiect de activitate dezvoltarea şi promovarea imobiliară, lucrări de construcţii, demolări şi alte lucrări speciale de construcţii, hoteluri, restaurante, tranzacţii imobiliare, activităţi de închiriere şi leasing, activităţi de agenţii turistice, de peisagistică şi servicii pentru activităţi sportive, recreative şi distractive. AGERPRES