Sindicaliştii din administraţia publică din Tulcea susţin revendicările de la nivel naţional, dar nu se raliază grevei de o zi

Angajaţii din Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria municipiului Tulcea susţin revendicările s indicale care au condus la greva de o zi de marţi, dar nu s -au raliat protestului.

‘Acţiunea anunţată de Federaţia Naţiona lă a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) este justificată, însă dorim alte forme de protest, nu întreruperea activităţii. Este nevoie de unitate sindica lă, de acţiuni comune pentru a ne face auziţi ş i, mai ales, înţe leşi’ , a declarat pentru AGERPRES preşedintele Sindicatului Sa lariaţilor din Administraţia Publică Locală, Sergiu Stoian.
Sindicatul pe care-l conduce Stoian numără, potrivit acestuia, c irca 1.150 de anga jaţi în administraţia publică locală , printre ei aflându-se şi salariaţi ai CJ şi Primăriei Tulcea care, marţi, nu s-au raliat protestului de la nivel naţional.

Potrivit preşedintelui filiale i teritoriale a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Petruş Solomencu, decizia de raliere la greva naţională este apanajul exclusiv al nucleelor sindicale din teritoriu.
În urmă cu o săptămână, protestul de o oră desfăşurat la nivel naţiona l a fost preluat doar de cinc i din cele 51 de primării din judeţul Tulcea.

FNSA a anunţat că protestele de la începutul lunii iulie vor fi ur mate de greva generală pe termen nelimitat din data de 19 iulie. Printre revendicările sindicaliştilor se numără majorarea remuneraţiilor ş i acordarea unor facilităţi la care au acces angajaţii din administraţia publică centrală. AGERPRES