Serviciu judeţean pentru gestionarea deşeurilor la Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a înfiinţat luni Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, ce se va ocupa de implementarea proiectului gropii ecologice şi colectarea reziduurilor.

Serviciul va avea 20 de posturi, dintre care unul de conducere, personalul de aici urmând să aibă atribuţii cu privire la colectarea deşeurilor din întreg judeţul, transportul acestora la staţia care se construieşte în localitatea Doba şi procesarea reziduurilor.

Potrivit preşedintelui CJ, Csehi Arpad, începând cu 16 iulie, cele două gropi din Satu Mare şi Tăşnad vor fi închise, iar deşeurile vor fi transportate la Doba, unde vor fi depozitate temporar pe o platformă, până la pornirea primei celule de la staţia de procesare. Acest lucru este estimat să se întâmple în toamna acestui an.


Valoarea totală a proiectului de management al deşeurilor se ridică la peste 100 de milioane de lei, în prima fază fiind realizată doar o parte a gropii ecologice, urmând ca pentru finalizarea acestuia să se obţină fonduri europene. AGERPRES