Senatul a adoptat tacit înfiinţarea posturilor de poliţie în comunele cu peste 5.000 de locuitori

politie_masina.jpgSenatul a adoptat tacit luni propunerea de lege care vizează reînfiinţarea posturilor de poliţie în localităţile cu peste 5.000 de locuitori.

”Recent, în România a fost aplicat un act normativ prin care era redus atât numărul de poliţişti, cât şi numărul posturilor de poliţie. Prin desfiinţarea posturilor de poliţie siguranţa cetăţenilor este serios afectată, valul de criminalitate este în creştere, iar costurile pentru aplicarea legii sunt ridicate încât echipajul de poliţie care deserveşte o zonă mai largă trebuie să se deplaseze la faţa locului şi apoi către o unitate de poliţie dotată special. Din aceste motive, propune înfiinţarea posturilor de poliţie în comunele cu peste 5.000 de locuitori”, se arată în expunerea de motive a propunerii de lege.

Propunerea de lege a fost iniţiată de senatorul Alexandru Cordoş şi de deputaţii Viorel Arion, Maria Sonia Drăghici, Mircia Giurgiu şi Vasile Popeangă şi are un caracter ordinar.
Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, urmând ca propunerea de lege să fie transmisă Camerei Deputaţilor în forma iniţiatorilor. AGERPRES