Senatorul Emilian Frâncu, în sprijinul Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea

Senatorul Emilian Frâncu a declarat luni pentru AGERPRES că va iniţia o propunere legislativă care să faciliteze declararea Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea, “prin abrogarea unui amendament al legii care nu permite oraşelor sub 150 de mii de locuitori să genereze conurbaţii”.

“Am studiat legea şi există o prevedere care poate bloca proiectul metropolitan al actualului executiv local de la Râmnicu Vâlcea. Este vorba de acel amendament care spune că pot genera conurbaţii sau zone metropolitane numai oraşe cu cel puţin 150.000 de locuitori. Râmnicul are aproximativ 125.000 şi atunci acest amendament va trebui modificat, permiţând şi oraşelor cu minimum 100.000 de locuitori să poată genera conurbaţii”, a susţinut Frâncu.

El spune că Râmnicul are un avantaj aparte datorat prezenţei a nu mai puţin de patru oraşe situate fiecare la sub 20 de km distanţă – Călimăneşti, Olăneşti, Govora şi Ocnele Mari. “Mai mult de atât, aceste oraşe sunt toate patru staţiuni turistice, aşadar viitoarea metropolă are prin sine o etichetă şi o caracteristică proprie. Va fi o metropolă turistică. Nu mă îndoiesc că parlamentarii vâlceni vor sprijini această iniţiativă, ba mai mult, este vorba de modificarea unui amendament la o lege printre ai cărei coautori sunt”, a declarat Emilian Frâncu.

De altfel, senatorul vâlcean spune că se bazează la susţinerea acestei propuneri şi pe ceilalţi parlamentari din ţară. “Sunt multe zone dispuse geografic-administrativ ca Râmnicul. Mai mult de atât, pe viitor finanţările europene vor veni pe baza unor astfel de asociaţii urbane”, a mai spus parlamentarul vâlcean. AGERPRES