Senatorul Dumitru Oprea cere susţinerea financiară a proiectului de management integrat al deşeurilor în municipiul Iaşi

În Şedinţa Senatului din 15 februarie 2010, senatorul Dumitru Oprea a transmis o solicitare Ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. Tema a fost pusă în discuţie ca urmare a cererii venite din partea Primăriei Iaşi privind continuarea proiectului de Management Integrat al Deşeurilor.

Senatorul ieşean a declarat: “Primăria ne-a transmis situaţia financiară a proiectului pentru realizarea unei staţii de tratare a deşeurilor menajere ce acoperă întreaga zonă urbană şi localităţile învecinate, în vederea respectării normelor europene de mediu. Problema esenţială a proiectului o constituie, după cum afirmă primarul, sumele nedecontate până acum pentru achitarea facturilor restante la Hidroconstrucţia SA Bucureşti, de peste 18 milioane lei, precum şi incertitudinea privind fondurile necesare pentru finalizare, care se ridică la aproximativ 25 de milioane.”.

Ca urmare, parlamentarul PD-L a solicitat Ministrului Mediului să comunice demersurile pe care le va face pentru alocarea fondurilor necesare proiectului menţionat, precum şi termenul la care se preconizează a fi virate sumele solicitate.