Seminar privind modernizarea fermelor de bovine în judeţul Alba

Consiliul Judeţean Alba organizează pe 17 septembrie, la sediul Fermei Bioterra din Doştat, cel de-al patrulea seminar în cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba – noi paşi spre bune practici şi durabilitate” – AGRI 2010 – 142, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Seminarul este dedicat sectorului de creştere a bovinelor şi este întitulat “ Modernizarea fermelor de bovine cu respectarea standardelor sanitar – veterinare si de mediu conform Politicii Agricole Comune”

Scopul seminarului este de a discuta despre Prevederile Politicii Agricole Comune în domeniul creşterii raselor de carne de bovine. Vor fi abordate si câteva din soluțiile constructive pentru modernizarea fermelor de tip familial, luând în considerare standardele sanitar-veterinare si de mediu. Întâlnirea mizează de asemenea, pe dezvoltarea unor canale de comunicare eficiente şi directe între fermierii din judeţul Alba şi specialiştii de la instituţiile publice judeţene.

Seminarul va oferi şi informații referitoare la investițiile ce se pot face în zonele rurale prin intermediul măsurilor de finanțare in agricultura. Un punct important pe agenda întâlnirii îl va constitui si organizarea unui focus grup pentru a identifica soluţii de eficientizare a afacerilor proprii.