Sefii CJ se implica in promovarea vinului aradean in Europa

O delegatie a Consiliului Judetean Arad, condusa de presedintele Iosif Matula, participa in perioada 19-22 aprilie, la Stuttgart, Germania, la cea de-a 15-a Sesiune Plenara a Adunarii Regiunii Europene Vitivinicole (AREV).
“Vom incerca in cadrul acestei intalniri sa gasim cat mai multe cai de promovare a vinurilor aradene, podgoria noastra avand o carte de vizita recunoscuta in Europa. Pe de alta parte insa, intrarea vinurilor aradene pe piata europeana de profil este foarte dificila, din cauza concurentei”, a declarat presedintele CJ Arad, Iosif Matula.

De mentionat ca Iosif Matula, presedintele CJ Arad, este membru in exercitiu al Biroului International AREV, fiind singurul reprezentant al Romaniei in acest for. Matula a fost ales in aceasta functie cu prilejul ultimei sedinte extraordinare plenare de alegere a presedintelui Adunarii Regiunii Europene Vitivinicole, a membrilor Biroului Consiliului European al Vinului si a Biroului International AREV, sedinta desfasurata la Bolzano, Italia.

C.J.Arad este membru al Adunarii Regiunilor Vitivinicole din Europa (AREV) din 1994, specialisti din domeniul viei si vinului din Arad facand parte din consiliul specialistilor, dupa aderarea judetului la Biroul International AREV. Acest consiliu al specialistilor constituie, de fapt, un grup de lucru al Comisiei Europene, care se ocupa de negocierile privind problemele vini-viticole, armonizarea legislatiei in domeniu a tarilor candidate si are un rol important in promovarea vinurilor produse de tarile membre pe pietele europene.

“Consolidarea competitivitatii vizavi de vinurile din tarile terte, simplificarea regulilor care vizeaza echilibrarea pietei, promovarea atuurilor viticulturii europene precum si adoptarea unei viziuni pozitive asupra sanatatii pozitive asupra sanatatii publice si protectiei consumatorului, sunt o parte dintre problemele care vor fi dezbatute la sedinta de la Stuttgart”, a mai adaugat presedintele Iosif Matula.