Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 27 Septembrie 2016

FNSA începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie

greva_protest.jpg Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale pe perioadă nelimitată din data de 31 octombrie, dacă guvernul nu rezolvă favorabil, până la finele lunii septembrie, revendicările privind reducerea discrepanţelor salariale dintre administraţia publică locală şi centrală.

Marti, 27 Septembrie 2016

Asociaţia Comunelor sesizează legislaţia inadecvată privind auditul public intern

Asociaţia Comunelor din România (ACoR) doreşte modificarea legislaţiei privind auditul public intern, filiala tulceană a organizaţiei intenţionând să convoace o şedinţă a Consiliului director pe această temă. "Este nevoie de o uniformizare a legislaţiei în domeniul public intern. Vom convoca Consiliul director al ACoR, îi vom invita pe reprezentanţii instituţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice care ne coordonează pentru a le prezenta problemele cu care ne confruntăm şi a găsi soluţii. Vorbim de probleme legate de modul de decontare a cheltuielilor sau de modul de a ne implica în eficientizarea gestionării banului public", a declarat vicepreşedintele ACoR, Ştefan Ilie, care este şi preşedintele filialei judeţene Tulcea a ACoR.

Primaria Giurgiu

Luni, 26 Septembrie 2016

ActiveWatch, CeRe şi OPTAR vor ataca în instanţă legalitatea proiectelor avizate în ultima şedinţă a CGMB

Asociaţiile ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) au anunţat că vor ataca în instanţă legalitatea proiectelor avizate în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului General al Capitalei, precum şi încălcarea dreptului de a lua cuvântul în faţa CGMB.

Luni, 19 Septembrie 2016

Adunarea Generală a UNCJR a fost amânată din lipsă de cvorum

Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, care trebuia să se desfăşoare luni la Palatul Parlamentului, s-a amânat din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenţi doar 20 de membri, deşi îşi anunţaseră participarea 30.

Votez pentru sanatate

Duminica, 18 Septembrie 2016

Marian Oprişan, preşedintele UNCJR, a convocat Adunarea Generală a organizaţiei

oprisan_marian1.jpgPreşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Marian Oprişan, a convocat Adunarea Generală a acestei organizaţii, eveniment programat a avea loc luni în sala "Dimitrie Cantemir" din Parlament. Pe ordinea de zi sunt incluse dezbateri pe tema domeniilor prioritare de interes ale administraţiilor publice judeţene la care au fost invitaţi reprezentanţii Guvernului şi instituţiilor ce au drept obiect de activitate problematici în domeniu.

Miercuri, 14 Septembrie 2016

Peste 300 de sindicalişti din ELCEN au protestat în faţa Primăriei Capitalei

Peste 300 de salariaţii membri de sindicat din cadrul ELCEN au protestat miercuri, timp de o oră şi jumătate, în faţa Primăriei Capitalei, reclamând faptul că Municipalitatea şi RADET nu plătesc energia termică livrată de ELCEN, fapt ce a generat acumularea unor datorii totale de peste 3,6 miliarde de lei.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că motivele protestului nu sunt întemeiate, deoarece PMB a "achitat în integralitate plata legală, adică subvenţia către RADET".

focality

Vineri, 09 Septembrie 2016

Asociaţia CLDR propune reforme privind dezvoltarea oraşelor şi zonelor portuare din România

Asociaţia CLDR România (Comunităţile Locale Riverane Dunării) propune o serie de recomandări privind reformarea dezvoltării urbane în zonele portuare, document care va fi lansat pe 22 septembrie la Conferinţa Naţională SUERD. Prin acest apel se solicită autorităţilor publice centrale şi locale să adopte un set de reforme cum ar fi stabilizarea şi aplicarea coerentă a legislaţiei sau completarea adecvată a acesteia privind parteneriatul public-privat astfel încât să existe o compatibilitate cât mai largă, inclusiv cu celelalte state partenere avansate din cadrul macro-regiunii Dunării.

Marti, 23 August 2016

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă, cere echitate între administraţia locală şi cea centrală privind salariile

negoita_robert3.jpgPreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă, cere Guvernului echilibrarea salariilor din administraţia publică, în sensul asigurării unei echităţi între nivelul veniturilor angajaţilor din primăriile din ţară cu cel al funcţionarilor din instituţiile de la nivel central. Negoiţă a subliniat faptul că salariile din administraţia publică locală sunt chiar şi de două-trei ori mai mici decât cele de la nivel central.

kronemag

Joi, 04 August 2016

Robert Negoiţă: "AMR încurajează o administraţie cât mai eficientă şi lupta împotriva corupţiei la toate nivelurile"

negoita_robert3.jpgPreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă, a declarat, la o întrunire a membrilor asociaţiei din regiunea Sud - Muntenia desfăşurată la Primăria Giurgiu, că AMR încurajează o administraţie cât mai eficientă şi energică, precum şi lupta împotriva corupţiei la toate nivelurile.
"Încercăm să ne organizăm pe regiunea Sud - Muntenia, să fim mai eficienţi, administraţia publică locală nu e o chestiune simplă, oamenii au foarte mari aşteptări de la noi. (...) Evident că obiectivele AMR sunt multe, sunt diverse, pot să vă spun o chestiune pe care am s-o repet cât de mult am să pot, şi anume: România este unică în lumea dezvoltată, în lumea civilizată, nu ştiu dacă nu cumva e unică, în general, dar pe tot ce înseamnă Europa, SUA, Japonia, Australia suntem unici în lume, niciunde nu există aşa de mare diferenţă între administraţia publică locală şi administraţia publică centrală", a afirmat Negoiţă.

Joi, 04 August 2016

AMR pentru regiunea Sud - Muntenia va funcţiona la Giurgiu, sub conducerea primarului Nicolae Barbu

barbu_nicolae1.jpgPreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă, a declarat că a fost înfiinţată AMR pentru regiunea Sud - Muntenia şi aceasta va funcţiona în municipiul Giurgiu, sub conducerea primarului localităţii, Nicolae Barbu.
"Încercăm să ne organizăm pe regiunea Sud - Muntenia, să fim cât mai eficienţi, (...). Avem marcate deja întâlniri cu toate regiunile, toate cele opt regiuni din România, deja am avut prima întâlnire în regiunea de Sud - Est, astăzi avem întâlnirea pe regiunea de Sud - Muntenia şi urmează şi celelalte regiuni pentru că am decis deja modificarea statului în Adunarea Generală şi să avem reprezentare AMR în toate regiunile ţării", a menţionat, în sala de şedinţe a Primăriei Giurgiu, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.<<<  Pagina 2 / 107  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter