Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 26 Octombrie 2016

Prefectul judeţului Teleorman şi mai mulţi subprefecţi au fost eliberaţi din funcţie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat, miercuri, eliberarea din funcţie a prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, şi înlocuirea sa cu unul dintre actualii subprefecţi, Liviu Dumitraşcu.

Marti, 25 Octombrie 2016

"Mi-e greu să cred că reconstituirea drepturilor de proprietate se va finaliza la termen", recunoaște prefectul de Covasna

cucu_sebastian.jpgPeste 11.000 de cereri de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere nu au fost încă soluţionate la nivelul judeţului Covasna, iar prefectul Sebastian Cucu este de părere că nici nu vor putea fi rezolvate până pe 1 ianuarie 2017, termenul limită prevăzut de lege.
Prefectul Sebastian Cucu a declarat că problemele sunt diferite de la o localitate la alta şi de la caz la caz, iar din acest motiv multe comisii au "bătut pasul pe loc", însă le va cere să mărească viteza de lucru măcar pe ultima sută de metri. Potrivit acestuia, la ora actuală aproximativ 70% dintre terenurile agricole şi forestiere au fost retrocedate proprietarilor sau urmaşilor acestora.

Primaria Giurgiu

Duminica, 23 Octombrie 2016

Prefectul de Sălaj le cere directorilor de instituţii deconcentrate să nu se implice politic în campania electorală

nitu_marin.jpgPrefectul judeţului Sălaj, Marin Niţu, le-a cerut directorilor de instituţii deconcentrate din judeţ să nu se implice politic în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, precizând că cine vrea să sprijine un anume partid sau candidat are varianta suspendării din funcţie pe durata campaniei.

Duminica, 23 Octombrie 2016

Liviu Dumitraşcu, noul subprefect de Teleorman, a fost învestit în funcţie

Liviu Dumitraşcu, noul subprefect al judeţului Teleorman, a fost investit în funcţie vineri. "Voi fi susţinătorul tuturor iniţiativelor menite să conducă la dezvoltarea mediului economic, social şi cultural al judeţului , voi avea o atitudine fermă contra tuturor acelor acţiuni care nu corespund interesului general şi care au drept rezultat risipa resurselor nature ale comunităţii locale. Voi fi un partener de dialog onest şi imparţial în relaţia cu toate structurile şi organizaţiile societăţii civile, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a implica tinerii în viaţa comunităţii" , a declarat în timpul ceremoniei, subprefectul.

Votez pentru sanatate

Duminica, 23 Octombrie 2016

Noul subprefect de Olt susţine că trasparenţa, legalitatea şi dialogul vor fi elementele cheie ale activităţii sale

Noul subprefect al judeţului Olt, Ionuţ Cotarcea, a declarat vineri, la instalarea sa în funcţie, că elementele cheie pe baza cărora îşi va desfăşura activitatea sunt transparenţa, legalitatea şi dialogul. "Lucrurile în care eu cred şi pe care îmi doresc să le aplic în continuare şi le-am aplicat şi la locul meu de muncă anterior sunt: transparenţă, legalitate şi dialog. Fără aceste trei elemente cred că nu se poate face cu adevărat o administraţie în folosul cetăţenilor, nu în folosul unei instituţii, nu în folosul altei entităţi, (...), eu cred cu tărie în ele", a afirmat Cotarcea.

Duminica, 23 Octombrie 2016

Noul prefect al judeţului Vaslui a fost instalat în funcţie

Noul prefect al judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a fost instalat în funcţie, vineri, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Irina Alexe. El i-a mulţumit premierului Dacian Cioloş pentru încrederea pe care i-a oferit-o numindu-l în această funcţie şi a dat asigurări că îşi va desfăşura activitatea în slujba cetăţeanului.

focality

Miercuri, 19 Octombrie 2016

Guvernul a numit un nou prefect la Vaslui

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri numirea unui nou prefect la Vaslui - Isabel Bogdan. Acesta a declarat că nu va face rabat de la respectarea legii. El a dat, totodată, asigurări că va trata cu respect cetăţenii şi că va păstra un echilibru între instituţiile subordonate.

Miercuri, 19 Octombrie 2016

Prefectul de Timiş a constituit un grup de lucru privind problemele de sănătate din judeţ

bacala_mircea.jpgPrefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a semnat un ordin privind constituirea unui grup de lucru pentru analiza stării de sănătate a populaţiei judeţului în anul 2016 şi formularea de propuneri pentru îmbunătăţirea acesteia, el solicitând şi soluţii pentru contracararea îmbolnăvirilor cu rujeolă. Prefectul a explicat că măsura luată vine şi după ce a constatat că în relaţia cu Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Timiş sunt malfuncţii de comunicare a problemelor.

kronemag

Luni, 17 Octombrie 2016

Prefectul de Iaşi a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru în legătură cu pregătirile pentru sezonul rece

grigoras_marian.jpgPentru intervenţiile pe drumurile din judeţul Iaşi, în acest sezon rece, autorităţile au pregătit peste 100 de utilaje de deszăpezire, câteva mii de tone material antiderapant şi 12 kilometri de parazăpezi, a declarat presei prefectul Marian Grigoraş, în urma întrevederii avute luni, cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Grigoraş a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi pentru a verifica stadiul în care se află pregătirile pentru sezonul rece.

Duminica, 16 Octombrie 2016

Prefectul de Vrancea cere refacerea urgentă a digurilor distruse în urma retrocedărilor

Prefectul Sorin Hornea a cerut instituţiilor abilitate, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, refacerea urgentă a digurilor distruse în urma retrocedărilor din ultimii ani, el apreciind că lipsa acestor diguri şi extinderea localităţilor fără o sistematizare a zonei sunt principalele cauze care au condus la inundaţiile produse în perioada 10 - 12 octombrie.<<<  Pagina 2 / 400  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter